Educational Advising Center


 

Pagina de start / Teste / SAT

SAT

TOEFL

SAT

GRE

GMAT

LSAT


Sustinerea testului SAT, in Chisinau:
Accesati www.collegeboard.com

 

SAT reprezinta examenul de evaluare scolara. Universitatile si colegiile din SUA, precum si programele de burse folosesc reusita academica, rezultatele testelor, scrisorile de recomandare din partea profesorilor, implicarea in activitati extra-curriculare precum si eseurile pentru a determina nivelul de pregatire pentru studii universitare. Rezultatele testelor generale, cum ar fi SAT I: Test de Rationament si SAT II: Test pe Subiecte, asista colegiile si universitatile in compararea reusitelor academice ale studentilor.

SAT I: Teste de Rationament evalueaza capacitatile de rationare verbala si matematica a studentilor, capacitati obtinute si dezvoltate in timp.
SAT II: Test pe Subiecte estimeaza cunostintele in domenii specifice si abilitatea studentilor de a aplica cunostintele respective.

Mai putin de 50% din colegiile / universitatile SUA solicita testul SAT de la studentii internationali. Doar pentru 31 de scoli testul SAT II este o cerinta obligatorie si majoritatea acestora reprezinta institutii de invatamint de elita. Majoritatea colegiilor care ofera suport financiar sau burse solicita SAT I, si doar putine din acestea solicita, de asemenea, SAT II.

Accesati aici pentru ultimele informatii referitoare la taxa pentru sustinerea testelor.

Metode acceptate de plata si inregistrare:
 • Online: www.collegeboard.com — folosind card de credit VISA, MasterCard, sau American Express
 • Prin telefon: doar daca v-ati inregistrat anterior pentru testul SAT ca elev de liceu - folosind card de credit VISA, MasterCard, or American Express la numarul de telefon: +1-609-771-7600
 • Prin fax: (nota: exista un formular special de inregistrare prin fax) - folosind card de credit VISA, MasterCard, or American Express credit card
  Fax: +1-609-683-1234
 • Prin posta: un cec platibil pentru College Board SAT Program, sau un card de credit VISA, MasterCard, sau American Express
  Adresa postala:
  College Board SAT Program P.O. Box 6205*
  Princeton, NJ 08541-6205*
  USA

  *6205 — pentru inregistrare in octombrie (6206 — pentru inregistrare in noiembrie; 6207 — pentru inregistrare in decembrie; 6208 — pentru inregistrare in ianuarie; 6210 — pentru inregistrare in mai; 6211 — pentru inregistrare in iunie)

Doritorii de a sustine testul SAT trebuie sa obtina o copie a Buletinului Informativ pentru mai multe detalii. Buletinele Informative sunt publicatii gratuite. Pentru a obtine un Buletin Informativ, accesati www.collegeboard.com.

In cadrul CIU, va sta la dispozitie o biblioteca cu materiale de pregatire pentru sustinerea testului SAT.

Pagina oficiala SAT [aici]

EAC TOP
Centrul de Informatii Universitare
str. Puskin 16, Chisinau, MD 2012

Tel: (373 22) 221167, 221172, fax: (373 22) 221167
e-mail: eac@eac.md