Educational Advising Center


 

Pagina de start / Teste / LSAT

LSAT

TOEFL

SAT

GRE

GMAT

LSAT


Sustinerea testului LSAT:
Accesati www.lsac.org

 

Law School Admission Test
LSAT este un test standardizat, necesar pentru admiterea la scolile de drept - membre ale LSAC-ului, la majoritatea scolilor de drept canadiene, precum si la scolile de drept neacreditate de catre Asociatia Americana a Juristilor (ABA).

LSAT este conceput in scopul evaluarii abilitatilor considerate esentiale intru a reusi in cadrul scolii de drept, ca de exemplu: interpretarea cu precizie si in esenta a textelor complexe; structurarea informatiei si manipularea cu aceasta, precum si capacitatea de a conclude rational in baza acesteia; abilitatea de a gandi critic; de a analiza si evalua logica si argumentele altora.

Testul este format din cinci sectiuni, a cite 35 de minute fiecare, care includ intrebari cu mai multe variante de raspuns. Patru din cele cinci sectiuni ale testului contribuie la scorul final. Sectiunea care nu este punctata, denumita si sectiune variabila, de obicei este folosita pentru a testa intrebarile noi sau pentru a ajusta formele noi de test. In cadrul ultimei sectiuni a testului este administrata proba scrisa - eseu (durata 35 min.). LSAC-ul nu puncteaza eseul, dar copii ale acestuia sunt transmise tuturor scolilor de drept la care aplicati.

Cele trei categorii de intrebari cu alegere multipla sunt:

 • Intrebari de Comprehensiune a Lecturii - testeaza capacitatea de interpretare cu perspicacitate a fragmentelor de text complex, similare celor utilizate in cadrul scolilor de drept.

 • Intrebari de Rationament Analitic - testeaza capacitatea de intelegere a unei structuri de relatii si de formulare a concluziilor logice pe seama acesteia.

 • Intrebari de Rationament Logic - evalueaza capacitatea de intelegere, analiza si critica, precum si de enuntare a argumentelor.

  Persoanele care intentioneaza sa sustina testul LSAT trebuie sa obtina o copie a Buletinului Informativ, pentru mai multe detalii. Buletinele Informative sunt publicatii gratuite.

  Pentru a obtine o copie a Buletinului Informativ, va rugam sa accesati: www.lsac.org

  In cadrul CIU va sta la dispozitie o biblioteca cu materiale de pregatire pentru sustinerea testului LSAT.

  Pagina oficiala LSAT [aici]

 • EAC TOP
  Centrul de Informatii Universitare
  str. Puskin 16, Chisinau, MD 2012

  Tel: (373 22) 221167, 221172, fax: (373 22) 221167
  e-mail: eac@eac.md