Educational Advising Center


 

Pagina de start / Burse / Burse Soros / Program de Burse Universitare în Drept si Stiinte Umaniste - REF/LHP 2017-2018

Program de Burse Universitare în Drept si Stiinte Umaniste - REF/LHP 2017-2018

Soros scholarships

US government scholarships

Other scholarships

Termen limita de aplicare: 16 mai, 2017
CENTRUL DE INFORMATII UNIVERSITARE
Fondul de Educatie pentru Romi si Fundatia „Comemorare, Responsabilitate si Viitor”
anunta cel de-al paisprezecelea an de desfasurare a Programului ROMA EDUCATION FUND/SP de BURSE UNIVERSITARE in Drept si Stiinte Umaniste (REF/LHP)

Programul acorda burse universitare, pe baza de concurs, studentilor Romi, care doresc sa-si urmeze studiile in invatamantul mediu de specialitate sau cel universitar. Bursele Universitare REF/LHP au menirea sa acopere taxele de studii, costul cartilor si, partial, cheltuielile pentru cazare. Bursa este prevazuta pentru un singur an universitar, cu posibilitatea prelungirii acesteia, in baza de concurs, pentru anul urmator de studii.

Criterii de eligibilitate pentru aplicanti:
(a) sa fie admisi la o institutie de invatamint (universitate sau colegiu cu invatamint mediu de specialitate) acreditata de stat, cu frecventa la zi, in tara de origine sau rezidenta in toamna anului academic 2017 - 2018;
(b) ori, sa fie in prezent bursieri ai Programului, care pot candida pentru reinnoirea bursei.

Programul de Burse Universitare REF/LHP are posibilitatea sa ofere burse universitare aceluiasi candidat pentru urmatoarele studii: studii in cadrul colegiilor cu invatamint mediu de specialitate (pina la 20 % din numarul total de aplicanti), BA (licenta), MA (masterat), PhD (doctorat).

Cerinte pentru aplicanti:
• sa se declare public ca fiind de etnie Roma;
• sa completeze adecvat Formularul Online de Aplicare;
• sa anexeze Certificatul Academic pentru toti anii universitari completati, inclusiv si pentru primul semestru completat al anului universitar 2016-2017, sau, in cazul in care, la momentul aplicarii, nu au fost incadrati in procesul de studii, sa prezinte dovada reusitei academice in vederea ultimelor studii obtinute (copii autentificate de pe Diploma de Bacalaureat/universitara etc.);
• sa anexeze cel putin o Scrisoare de Recomandare de la organizatie/ fundatie roma inregistrata oficial pe teritoriul tarii;
• sa prezinte Certificatul de Inmatriculare, in original, intr-o universitate sau colegiu acreditat din tara lor de origine sau resedinta, studii cu frecventa la zi, pentru anul academic 2017-2018.

Etapele obligatorii ale procedurii de aplicare:

(i) TERMENUL LIMITA pentru completarea/incarcarea Formularului Online de Aplicare, a Certificatului Academic, a Scrisorii/lor de Recomandare si a copiei buletinului de identitate sau a pasaportului este 16 MAI 2017;
(ii) TERMENUL LIMITA pentru expedierea Certificatului de Inmatriculare pentru anul academic 2017-2018 si a Certificatului privind Taxa de Studii este in TOAMNA 2017.

Formularul Online de Aplicare, criteriile de eligibilitate, precum si instructiunile de aplicare pot fi accesate pe pagina web a REF-ului:
http://www.romaeducationfund.hu/program-de-burse-drept-si-stiinte-umaniste-lhp-instructiuni-de-aplicare
Formularele sunt disponibile in limbile romana, rusa.
Informatii suplimentare pot fi solicitate la sediul Centrului de Informatii Universitare:
str. Puskin 16, MD 2012 Chisinau
Coordonator Program – Nadejda Raicu, Tel: +373 22 221172
E-mail: n.raicu@romaeducationfund.org

Centrul de Informatii Universitare
16, Puskin St., MD 2012 Chisinau
Tel: (373 22) 221167, 221172, fax: (373 22) 221167
e-mail: eac@eac.md