Educational Advising Center


 

Pagina de start / Burse / Alte Burse / Women’s Digital Center FOM

Women’s Digital Center FOM
Sponsor general


Orange
Centrul de Informatii Universitare anunta rezultatele activitatii din cadrul editiei curente a proiectului Women’s Digital Center, organizat cu suportul financiar integral al Fundatiei Orange Moldova.

Women’s Digital Center este un proiect de educatie digitala si antreprenoriala pentru femeile si tinerele din Republica Moldova, cu varsta cuprinsa intre 18-45 ani. In acest scop, proiectul si-a propus dezvoltarea si optimizarea, in cadrul a 3 ONG-uri plasate in regiunile RM, a spatiului creat, denumit ”Women’s Digital Center” sau ”Centrul Digital pentru Femei” (WDC), precum si fortificarea parteneriatului initiat in vederea recrutarii si a instruirii grupului tinta.

De asemenea, a fost creat si amenajat un nou spatiu digital in raza mun. Chisinau, in speta – in incinta Universitatii Pedagogice de Stat ”Ion Creanga” – orientat spre potentialele participante din capitala si suburbiile acesteia.

Pentru implementarea proiectului, centrele digitale au beneficiat de grant sub forma de resurse financiare.

Astfel, pe parcursul a 6 luni, cele 4 centre digitale pentru femei au desfasurat lunar instruiri pentru un numar cumulat de 407 femei si fete, interesate a-si dezvolta abilitatile profesionale si competentele de utilizare a instrumentelor digitale necesare intru lansarea, dezvoltarea si/sau optimizarea afacerii.

Cele patru centre sunt in: Cahul, Ungheni, Singerei si Chisinau.

In total 2682 de femei au beneficiat de cursuri gratuite in cadrul a patru editii consecutive ale proiectului.

In editia din acest an, beneficiarele WDC, care au frecventat si absolvit cursul complet de instruire, au avut posibilitate a participa in Concursul de Granturi Mici pentru Femei.

10 finaliste ale competitiei au primit grant in valoare de a cate 20.000 MDL, orientat pentru lansarea unei afaceri sau dezvoltarea afacerii existente.

Comunicat de Presa (*.pdf)

Ďđĺńń đĺëčç (*.pdf)

Despre Proiect (*.pdf)

Lista Centre Digitale WDC (*.pdf)


 

     

Centrul de Informatii Universitare
str. Puskin 16, Chisinau, MD 2012
Tel: (373 22) 221167, 221172, fax: (373 22) 221167
e-mail: eac@eac.md