Educational Advising Center


 

Pagina de start / Burse / Alte Burse / Women’s Digital Center FOM

Women’s Digital Center FOM
Sponsor general


Orange
Centrul de Informatii Universitare anunta rezultatele activitatii din cadrul editiei curente a proiectului Women’s Digital Center, organizat cu suportul financiar integral al Fundatiei Orange Moldova. Women’s Digital Center este un proiect de educatie digitala si antreprenoriala pentru femeile si tinerele din Republica Moldova, cu varsta cuprinsa intre 18-45 ani.

In acest scop, proiectul si-a propus dezvoltarea si optimizarea, in cadrul a 3 ONG-uri plasate in regiunile RM, a spatiului creat in 2019, denumit ”Women’s Digital Center” sau ”Centrul Digital pentru Femei” (WDC), precum si fortificarea parteneriatului initiat in vederea recrutarii si a instruirii grupului tinta.

Pentru implementarea proiectului, centrele digitale au beneficiat de grant sub forma de resurse financiare, precum si de echipament digital relevant activitatii educationale.

Astfel, pe parcursul a 6 luni, cele 3 centre digitale pentru femei au desfasurat lunar instruiri pentru un numar cumulat de 655 femei si fete, interesate a-si dezvolta abilitatile profesionale si competentele de utilizare a instrumentelor digitale necesare intru lansarea, dezvoltarea si/sau optimizarea afacerii.

De asemenea, in editia din acest an, beneficiarele WDC, care au frecventat si absolvit cursul complet de instruire, au avut posibilitate a participa in Concursul de Granturi Mici pentru Femei.

30 de finaliste ale competitiei au primit grant in valoare de a cate 20.000 lei, orientat pentru lansarea unei afaceri sau dezvoltarea afacerii existente.

Comunicat de Presa (*.pdf)

Ďđĺńń đĺëčç (*.pdf)

Nota Informativa Rezultate (*.pdf)

Lista Centre Active WDC (*.pdf)


 

     

Centrul de Informatii Universitare
str. Puskin 16, Chisinau, MD 2012
Tel: (373 22) 221167, 221172, fax: (373 22) 221167
e-mail: eac@eac.md