Educational Advising Center


 

Pagina de start / Burse / Alte Burse / Ateliere digitale #SuperCoders & #SuperParents

Ateliere digitale #SuperCoders & #SuperParents


Orange

#SuperCoders & #SuperParents
Orange Moldova, in parteneriat cu Centrul de Informatii Universitare si Centrul National pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal, invita copiii si parintii la atelierele digitale #SuperCoders si #SuperParents. Pe parcursul acestora, copii vor invata notiuni elementare si vor face primii pasi in lumea codingului. Parintii vor invata mai multe depre avantajele si riscurile lumii virtuale, pentru a cunoaste cat mai bine cum sa le asigure copiilor securitatea online. Participarea la ateliere este gratuita.

Cine poate participa la atelierele #SuperCoders?
La #SuperCoders pot participa copiii care intrunesc urmatoarele conditii:

 • Au o varsta cuprinsa intre 10 si 14 ani
 • Locuiesc in raza municipiilor Balti, Cahul si or.Comrat, sau au posibilitatea sa se deplaseze la locul desfasurarii atelierului
 • Sunt interesati sa afle ce inseamna coding-ul
 • Vor fi insotiti la atelier de catre un parinte / tutore, care va detine un act de identitate a copilului, precum si va monitoriza comportamentul, securitatea acestuia pe parcursul activitatii, inclusiv va participa la atelierul dedicat parintilor #SuperParents.

  Cum are loc inscrierea la ateliere?

 • Inscrierea la atelierele de programare #SuperCoders si #SuperParents se face de catre parintele / tutorele copilului, completand formularul de mai jos, pana in termenii limita:
  - 20 martie, pentru municipiul Balti
  - 20 aprilie, pentru municipiul Cahul
  - 18 septembrie, pentru orasul Comrat
 • Ulterior, in termen de 5 zile dupa termenul limita de inscriere, parintele/tutorele copilului va fi contactat pentru confirmarea participarii, cat si pentru a primi toate detaliile organizatorice necesare.

  Cand si unde au loc atelierele #SuperCoders si #SuperParents?
  Atelierele vor avea loc dupa cum urmeaza:
  1. Sambata, 25 martie, ora 10:00 - 13:30, la Orange Lab din incinta Colegiului Politehnic, cu sediul in mun.Balti, str. I. Franco 11, etaj 2
  2. Sambata, 29 aprilie, ora 10:00 - 13:30, la Orange WiFi Cafe din incinta Universitatii de Stat "B.P.Hasdeu", cu sediul in mun.Cahul, str. Piata Independentei 1, holul blocului principal
  3. Sambata, 23 septembrie, ora 10:00 - 13:30, la Orange WiFi Cafe din incinta Universitatii de Stat din or.Comrat, str. Galatan 17, etajul III, blocul principal

  Fiecare eveniment va gazdui cite 20 de copii si parinti. Selectia participantilor se va face in functie de ordinea inscrierilor. Programul detaliat al atelierelor va fi comunicat ulterior, pe e-mail, dupa confirmarea inscrierii.

  Ce este #SuperCoders?
  #SuperCoders este un atelier de programare special conceput pentru copiii cu varste intre 10 si 14 ani pentru a face primii pasi in lumea codului cat mai usor si distractiv. Scopul atelierului este de a-i invata pe acestia cum sa foloseasca timpul petrecut pe calculator in mod util. La Orange #Super Coders, cei mici vor invata sa creeze animatii, povestiri interactive si jocuri prin tehnica drag&drop, utilizand limbajul de programare SCRATCH, vor face cunostinta cu primele concepte de programare si logica matematica pentru a transforma ideile lor in crea'ii. Un grup de traineri specializati va explica elementele de baza ale limbajului Scratch si va oferi exemple de animatii si jocuri dezvoltate in Scratch pentru copii. Astfel, cu ajutorul facilitatorilor, la finalul atelierului, participantii la #SuperCoders vor putea prezenta propriile creatii.

  Ce este #SuperParents?
  In tot acest timp, parintii vor fi antrenati intr-o sesiune de instruire, la care vor afla despre avantajele si riscurile lumii virtuale si despre cum pot sa asigure securitatea online a copiilor.
  Atelierele #SuperParents vor fi organizate cu suportul si facilitarea Centrului National pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal.

  Mai multe detalii despre ateliere aflati pe Orange#SuperCoders


 •  

       
  Centrul de Informatii Universitare
  str. Puskin 16, Chisinau, MD 2012
  Tel: (373 22) 221167, 221172, fax: (373 22) 221167
  e-mail: eac@eac.md