Educational Advising Center


 

Pagina de start / Burse / Alte Burse / Ateliere digitale #SuperCoders & #SuperParents

Ateliere digitale #SuperCoders & #SuperParents


Orange

#SuperCoders & #SuperParents
Orange lanseaza cel mai grandios proiect de coding din Moldova. Printr-un parteneriat cu reteaua de biblioteci publice Novateca, cca 1500 de copii si parinti sunt invitati sa descopere o noua lume digitala la atelierele #SuperCoders. Acestea reprezinta o continuitate a proiectului pilot lansat de Orange Moldova in 2016, succesul caruia a permis transformarea sa in program national. Atelierele urmeaza a fi desfasurate timp de 3 zile, in 37 de biblioteci publice din toata tara.

Principiul #SuperCoders este simplu. Sunt invitati copii din toata tara, cu varste intre 10 si 14 ani, la workshop-uri gratuite, pentru a cunoaste notiuni elementare de programare informatica. Obiectivul nu este de a-i transforma pe cei mici in specialisti IT, ci de a le oferi o perspectiva distractiva, simpla si educativa asupra valorii mediului digital. Proiectul implica si ateliere dedicate parintilor, la care adultii invata avantajele si riscurile lumii virtuale, dar si cum sa asigure securitatea online a copiilor.

Cum participam la #SuperCoders
Inscrierile la atelierele #SuperCoders se fac la bibliotecile publice municipale/raionale/orasenesti, gazdele initiativei, si se vor desfasura pe:
- 8 octombrie, in raioanele din sudul Moldovei (Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Causeni, Cimislia, Dubasari, Comrat, Ceadar-Lunga, Leova, Stefan-Voda, Taraclia)
- 15 octombrie, in raioanele din nordul Moldovei (Balti, Briceni, Donduseni, Drochia, Edinet, Falesti, Floresti, Glodeni, Ocnita, Rascani, Sangerei, Soroca)
- 22 octombrie, in raioanele din centrul Moldovei (Anenii Noi, Calarasi, Chisinau, Criuleni, Hancesti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Straseni).

Mai multe informatii despre regulamentul programului, detalii organizatorice, dar si alte informatii despre coding gasiti pe https://www.orange.md/supercoders

Beneficiarii programului "Burse de Excelenta pentru profesorii in IT din zonele rurale", care vor fi instructori in cadrul atelierelor, impreuna cu bibliotecarii retelei Novateca, vor participa, pe 16 septembrie 2017, la un training privind notiunile de baza ale limbajului de programare Scratch, precum si securitatea online.

Agenda Training 16.09.2017

 

     
Centrul de Informatii Universitare
str. Puskin 16, Chisinau, MD 2012
Tel: (373 22) 221167, 221172, fax: (373 22) 221167
e-mail: eac@eac.md